Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безредиците в Англия взеха пета жертва

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Обновена: 12:15 часа

Безредиците в Англия взеха пета жертва. 68-годишен мъж бил открит в безсъзнание в понеделник след погром в квартала Ийлинг, западен Лондон. Той е починал от раните си късно снощи.

Бунтовете избухнаха преди шест дни в най-бедния лондонски квартал Тотнъм, след като полицията застреля 29-годишен младеж. Плячкосванията и палежите бяха прекратени чак в сряда, след като полицията арестува над хиляда и петстотин души. Повече от шестстотин вече са с повдигнати обвинения.


68-годишният Ричард Макдън Боунс, който бе тежко ранен при опит да потуши пожар по време на безредиците в квартал Ийлинг, почина в болница след четири дни в кома, съобщиха от Скотланд Ярд. Полицията започна разследване и разпространи снимка на заподозреният нападател.

Около 12 часа днес бе съобщено, че полицията е задържала 22-годишен мъж във връзка със смъртта на човека в Ийлинг.

Боунс е пета жертва откакто в събота мирният протест прерасна в насилие. Иначе, подобно на предишната нощ, Лондон и останалите големи градове бяха спокойни, което даде възможност на магистратите да разгледат още много случаи на арестувани през изминалите дни.

Междувременно висш полицейски служител реагира с недоволство на вчерашното изявление на премира на Великобритания Дейвид Камерън, че полицията е възприела грешна тактика в началото на размириците.

Началникът на разследващите в Скотланд Ярд заяви, че възстановяването на реда не е политически акт, не е в резултат на извънредното заседание на депутатите, а е дело именно на действията на полицията и че се е стигнало до поврат след като по улиците е имало достатъчен брой полиция, за да се приложи успешна тактика за овладяване на положението.

 

 

По публикацията работи: Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени