Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилците на полуфинал на световното по футбол до 20 години

Снимка: www.daylife.com

Младите футболисти на Бразилия надиграха връстниците си от Испания с 4:2 след изпълнение на дузпи в считания от мнозина за "финал преди финала" на световното първенство по футбол за младежи до 20 години в Колумбия. Бразилци и испанци не успяха да се победят в редовното време и продълженията на четвъртфиналния сблъсък и спорът бе решен след дузпи. Двата отбора си размениха по един гол в редовните 90 минути, след като Вилиян вкара за "Селесао" преди почивката, а роденият в Бразилия Родриго изравни за Испания в началото на второто полувреме. В продълженията Дуду отново изведе Бразилия в резултата, а

Алваро Васкес изравни и прати мача на дузпи. "Кариоките" се оказаха по-хладнокръвни и спечелиха с 4:2 и се класираха за полуфиналите, където ще срещнат Мексико.

В другия четвъртфинал от тази нощ Франция се наложи над Нигерия с 3:2 след продължения и на полуфиналите ще играе с Португалия. В редовното време двата отбора си отбелязаха по един гол чрез Лакасет за Франция и Еджике за Нигерия. В продълженията французите набързо решиха спора с две попадения в рамките на две минути на Фофана и втори гол на Лакасет. Еджике оформи крайното 3:2 с втория си гол в мача в 111-а минута. Франция достига до полуфинал на световно първенство до 20 години за първи път.

 

Четвъртфинални срещи на Световното първенство по футбол за младежи до 20 години в Колумбия:

Франция - Нигерия - 3:2 (след продължения)

Бразилия - Испания - 6:4 (след дузпи)

 

от събота:

Мексико - Колумбия - 3:1

Португалия - Аржентина - 5:4 (след дузпи)

 

Полуфинали на 17 август:

Франция - Португалия

Бразилия - Мексико

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени