Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Бюджетът на МВР за догодина трябва да е поне колкото за тази

Снимка: БГНЕС

Бюджетът на МВР за следващата година трябва да е поне колкото тазгодишния, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той отрече да има конфликт с финансовия министър Симеон Дянков, който по-рано заяви, че от сектор "сигурност" пари трябва да се влеят в секторите: "образование", "наука" и "култура". Двамата вицепремиери не са говорили парите за МВР за 2012 година да бъдат намалявани. Важно е решението за Народното събрание и рамката на проекто-бюджета за догодина, каза Цветанов:

Не Симеон Дянков е човека, който определя как ще бъде разпределян бюджета, това е българското правителство, премиера на страната и бюджета се приема от Парламента на страната.

Заповедта за регламентиране на дарителите на МВР е свързана с желанието на някои общини да предоставят сграден фонд и гориво на полицията и с изискванията за членството ни в Европейския съюз, уточни Вицепремиерът.

Интерпретацията за това, че Министерството е получило дарение от 6 милиона първото тримесечие и продължаващата спекулация, че второто тримесечие са получени 9 милиона дарения не отговаря на истината. Общата сума от 15 милиона 300 хиляди лева са всъщност от Европейския съюз, от европейските фондове и аз смятам, че това трябва да бъде толерирано за всички министерства, които имат като основен приоритет това да го правят.

Сумата от националните дарения в МВР е около 250 000 лева, а 3 млн. лв. са дарени за гориво до момента, заяви Цветанов.





 

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна