Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Михайлов титуляр за "Твенте" при равенството с "Бенфика" 2:2 от плейофите на Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

Националът Николай Михайлов пази цял мач на вратата на холандския "Твенте", който завърши наравно 2:2 срещу "Бенфика" в първа среща от плейофите на Шампионската лига по футбол. Мачът започна перфектно за холандците, които поведоха още в 6-та минута чрез Луук де Йонг. Гостите от Португалия обаче се мобилизираха и стигнаха до пълен обрат до почивката с попадения на Оскар Кардосо в 21-та минута и на Нолито в 35-та. Домакините все пак намериха сили да изравнят през второто полувреме, след като Бриан Руис вкара за крайното 2:2 десет минути преди последния съдийски сигнал. Реваншът в Португалия е насрочен за 23-и август.

В най-интересния мач от снощи "Арсенал" победи с 1:0 "Удинезе", въпреки че гостите доминираха в играта на терена в голяма част от мача и пропуснаха много положения. Единствения гол падна в 4-та минута и негов автор беше Тио Уолкът, който пропусна още две чисти положения срещу Самир Ханданович.

Беларуският "БАТЕ" Борисов, който отстрани "Левски" и "Литекс" в предни издания на европейските клубни турнири, стигна до 1:1 у дома срещу австрийския "Щурм" Грац. Първия гол вкара Мануел Вебер в 12-та минута, но домакините изравниха след час игра с гол на Марко Шимич.

Чешкият "Виктория Пилзен", където играе бившият защитник на "Левски" - Давид Бистрон, победи с 3:1 като гост датския ФК "Копенхаген". Сьолви Отенсен с автогол в 52-та минута и Вацлав Пилар в 59-та дадоха преднина на чехите, но футболистът на датчаните намери сили да върне вкараното от него попадение в 69-та минута за 1:2. 11 минути преди края обаче Мартин Фило оформи крайното 3:1 в полза на Виктория Пилзен.

Френският "Олимпик" Лион преживя истински шок на собствения си стадион, но победи с 3:1 руския "Рубин" Казан. Владимир Дядюн откри в 3-та минута за гостите, но французите изравниха чрез Бафетимби Гомис седем минути по-късно. Автогол на Соломон Кверкеля в 40-та минута даде аванс на Лион, а 29 минути преди края Джими Бриан оформи крайното 3:1.

 

Резултати от първите мачове на плейофите в Шампионската лига по футбол:

Арсенал (Англия) - Удинезе (Италия) 1:0

БАТЕ Борисов (Беларус) - Щурм Грац (Австрия) 1:1

ФК Копенхаген (Дания) - Виктория Пилзен (Чехия) 1:3

Твенте Еншеде (Холандия) - Бенфика (Португалия) 2:2 (Николай Михайлов игра пълни 90 минути за отбора на Твенте)

Олимпик Лион (Франция) - Рубин Казан (Русия) 3:1

Реваншите са насрочени за 24 август.

днес:

Байерн Мюнхен (Германия) - ФК Цюрих (Швейцария)

Динамо Загреб (Хърватия) - Малмьо (Швеция)

Макаби Хайфа (Израел) - Расинг Генк (Белгия)

ОБ Одензе (Дания) - Виляреал (Испания)

Висла Краков (Полша) - АПОЕЛ Никозия (Кипър)

Реваншите са насрочени за 23 август.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени