Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галентин Грозев: Държавата трябва да обезпечи дейността на МВР

Снимка: Архив
 

Галентин Грозев от синдикалния алианс „Сигурност” в МВР, каза в предаването "Неделя 150", че полицаите, които напуснаха МВР след оповестяването на скандалния списък с дарения към полицията, са подали сами заявленията за напускане, но нито един от тях не е искал да го направи, но са се притеснявали от натиск.

Галентин Грозев определи като добра заповедта на министър Цветан Цветанов за спиране на даренията към полицията. Според синдикалиста държавата повторно завява претенцията си за суверенитет и спира "приватизацията" на полицията.

Галенти Грозев счита ,че има две основни позиции, едната , от които трябва да бъде избрана. Едната е, че в МВР и досега и оттук нататък ще се съвместяват много дейности, които трябва да вършим с нашите колеги. Това изисква по – голямо осигуряване на средства. Другият път е, тази огромна структура да бъде разделена на по – малки структури, но не трябва да бъдат съкращавани хора. Трябва да се помисли дали тези хора са за първа категория труд. Галентин Грозев бе категоричен, че МВР не може да се справи без дарения. По думите му, даренията до сега не са били в полза на някой началник или служител в МВР, а са използвани  за служебна дейност като ходене на адреси и печатане на документи.

Според Грозев държавата трябва да обезпечи дейността на МВР – не частни дарения и физически лица.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени