Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трайчо Трайков: Държавните институции не трябва да допускат злоупотреба с господстващо положение

Снимка: БГНЕС

По повод днешния празник на миньорите в предаването "Неделя 150" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков съобщи, че работещите в миннодобивната промишленост годишно дават продукция за около 2 милиарда и 300 милиона лева. Възнагражденията на миньорите са добри, особено в предприятията, които се управляват грамотно, подчерта още Трайков.

На въпрос дали "Лукойл" е монополист на пазара на горива, министърът заяви, че това, което държавните институции трябва да направят, е да не допускат да се злоупотребява с господстващо положение. Трайков уточни още, че в закона няма категория „монополист”, а има господстващо положение.

По темата за проучването и добива на шистов газ в България икономическият министър каза, че технологиите се развиват и това, което преди години е било опасно, сега вече е безопасно. По думите му, само безотговорните политици априори зачеркват нещо. Министър Трайков каза още, че ще се създадат условия за разработване на всички богатства на България, ако могат да се експлоатират безопасно.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна