Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите в столицата вече могат да подават по електронен път заявления за място в общежитие

Снимка: Архив
Студентите в столицата вече могат да подават по електронен път заявления за място в общежитие. За 2 часа бяха подадени 28 молби. Според Петко Горанов от Софийския университет "Свети Климент Охридски" желаещите да живеят в общежитие са намалели, в сравнение с времето от преди 7-8 години:

Има промяна в политиката на Университета по отношение на новоприетите студенти. За тях тази година има заделен значително по-голям брой места. Аз, като служебно лице, което разполага с вътрешна информация, не очаквам да има ненастанени първокурсници.

По електронен път вече тече и регистрацията за кандидатстващите за детски ясли в София, родени след 2009 година. Целта е да се избегнат опашките, съпътстващи записването в детските заведения. Мария Минчева от Столичната община обясни критериите за подбор при класирането, което започва от 1 януари 2012:

Сираци, полусираци, деца, които са в многодетно семейство с постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община, работещи родители, съответно родители, които са студенти - това са най-общо критериите, по които децата получават съответно различен брой точки. Точките са от 1 до 6.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна