Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матеус обяви още 3-ма от титулярите срещу Англия

Лотар Матеус обяви още 3-ма титуляри за квалификацията срещу Англия и обясни колко труден мач ни очаква
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер Лотар Матеус обяви още 3-ма футболисти от титулярния състав, който ще излезе срещу Англия в европейската квалификация от група "G" на Националния стадион "Васил Левски" утре от 21 и 15 часа. Това са защитниците Петър Занев и Иван Иванов и нападателят Ивелин Попов. Така Матеус разкри седем играчи от стартовата единайсеторка, след като преди два дни обяви, че Николай Михайлов, Стилиян Петров, Благой Георгиев и Мартин Петров ще бъдат титуляри срещу островитяните.

Единствено централният бранител Александър Тунчев има здравословни проблеми. Той страда от настинка, но след активно медикаментозно лечение защитникът на "Кристъл Палас" ще се включи в днешната тренировка от 17.30 часа в Правец. След заниманието Матеус ще пътува за Ловеч, за да наблюдава европейската квалификация за младежи до 21 години между България и Холандия.

Германският спец за пореден път обяви, че очаква труден мач, но се надява на позитивен резултат.

И ние като треньора на англичаните Фабио Капело знаем, че ни чака труден мач. Той има голям опит. Сам знае, че неговите футболисти са по-добри от тези на България, но също така знае, че във футбола могат да се случат много различни неща. За нас е важно още от самото начало на напипаме ритъма на мача, а не нашите футболисти да тичат като мишка от котката. Основата ни задача е да покажем, че българският футбол не е толкова лош, колкото изглежда от резултатите в последните срещи. Ако постигнем добър резултат, този мач дълго време няма да се забрави, заяви Матеус.

Можете да чуете Лотар Матеус в звуковия файл.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна