Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Стойчев: Съперниците ни в групата за европейското са доста сериозни

Радостин Стойчев очаква сериозни битки на европейското първенство, като заяви, че фаворитите за титлата са Италия и Русия
Снимка: БГНЕС

 

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Радостин Стойчев е сигурен, че "трикольорите" са готови за европейското първенство в Австрия и Чехия. Според специалиста целите на българския тим отново ще бъдат високи, въпреки трудните противници.

"Съперниците ни в групата са тежки. Отборите на Германия, Полша и Словакия не бива да бъдат подценявани. Тимът на Германия си е върнал един важен играч и ще бъде още по-силен. Те са имали доста време да тренират и сигурно са напреднали. Знаете за силата на Полша и за затрудненията ни срещу тях през последните години. Словакия за първа година има един доста интересен отбор. Познавам треньора им и очаквам да се представят добре.", заяви Стойчев.

Според него Италия и Русия са фаворити за спечелване на Евро 2011, а България е сред отборите, които имат шансове да изненадат фаворитите.

"Едно европейско първенство е много тежко за прогнозиране. Има два отбора, които са много добре подготвени. Това са Италия и Русия. Останалите 4 или 5 отбора, в това число и ние, сме на едно ниво. В мачовете между тях ще зависи от някои много дребни детайли. Трябва да бъдем много внимателни. Искаме играчите да разберат, че понякога една точка решава съдбата на отбора. Тимът ни е подготвен по-добре за европейското първенство в сравнение с финалите на Световната лига. Гръбнакът на отбора се състои от 7-8 състезатели. Няма да има големи промени", завърши Стойчев.

От 2-ри до 4-ти септември България ще участва на международния турнир по волейбол в Лил, където съперници на "лъвовете" ще бъдат съставите на Франция, Турция и Словения.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна