Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ: Няма да издигаме свой кандидат за президент

Снимка: БГНЕС

Партия "Демократи за силна България" потвърди, че няма да издига свой кандидат за президент. Партията ще подкрепи спечелилия предварителните избори Румен Христов, се казва в декларация, която беше прочетена от лидера Иван Костов. Той заяви, че подкрепата за Христов ще дойде въпреки регистрацията на СДС и ОДС като предизборен "Съюз на десните сили" без участието на ДСБ.

Политическата воля на ДСБ е да запазим Синята коалиция. Въпреки нашето желание, Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това, отново декларираме, че няма да издигаме свой кандидат за президент. Ще изпълним всяко местно споразумение за изборите. Желанието ни да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание, като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ, остава категорично.

Иван Костов беше попитан от журналисти дали причината за раздора в Синята коалиция е "егото на лидера на ДСБ", както обявиха от СДС. Костов коментира, че от негова страна няма личностен проблем от каквото и да било естество.

СДС се явява на призидентските избори с нова коалиция без ДСБ

Мартин Димитров: Нямам конфликт с Иван Костов

Методи Андреев: Голяма част от десния електорат не знае за кого да гласува
По публикацията работи: Лили Царева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени