Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ройтерс: Кабинетът Борисов е подложен на все по-силна атака

Снимка: БГНЕС

Дясноцентристкото българско правителство се опитва всячески да осигури на страната силно ръководство на фона на нарастващите атаки от страна на опозицията, която постави под въпрос способността му да съживи западащата икономика, вдигне ниския жизнен стандарт и да се бори с необузданата корупция и организираната престъпност.

Това се казва в кореспонденция на агенция Ройтерс от България засягаща ключовите рискове в страната.

Най- бедният член на Европейския съюз се възстановява от дълбоката рецесия, която намали доходите на гражданите и увеличи безработицата.

Забавянето принудени балканската страна да намали разходите и да замрази заплатите на държавните служители и пенсиите, за да се овладее фискалния дефицит и да избегне натиск върху лева.

Фискалната дисциплина спечели международно признание, но съкращенията, поскъпването на храните и горивата и липсата на реални резултати при борбата с организираната престъпност и корупцията ерозираха подкрепата за кабинета на премиера Бойко Борисов. Въпреки това правителството оцеля след двата вота на недоверие и показа, че все още е здраво вкопчено във властта, подкрепено от националистите от Атака и на няколко независими депутати.

По публикацията работи: Ройтерс

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна