Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста сочения за наркобос Байков и препоръча по-тежко обвинение

Снимка: Архив

Според МВР Христо Байков е най-актуалната фигура в столичния наркобизнес. Въпросителната е, че той е в ареста по обвинение в изнудване, коментира журналистката Силвия Великова в предаването "От петък до петък".  Историята е битова, във връзка с ремонта в дома на приятелката на Байков, известна преди време телевизионна фигура. Байков и приятелката му не са доволни от ремонта и искат архитектът да им върне 25 хиляди лева капаро.

Поради големия интерес към случая СГС направи подробен анализ. Всички свидетелски показания бяха изчетени. Фрапираща е агресията, с която е коментиран злополучният ремонт в дома на Байков и приятелката му. Има зашеметяващо изречение за това как ще бъде убит архитектът Иван Колев. Байков щял да хване самолета за Унгария, където да се напие, докато други свършат работата.

Препоръката на СГС към прокуратурата е да преосмисли обвинението и вместо заплаха с изнудване за пари то да бъде заплаха за убийство. Имаше и друга констатация - според съдията Георги Ушев такова отношение е недопустимо арогантно, унижаващо човека и невъзможно да бъде разбрано в държава в ЕС в 21-и век.

Според адвоката на Байков няма доказателства за подобно поведение, че е искал тези пари, както и медицинска експертиза. Единствената, която е представена е направена сега и констатира леки телесни повреди, защото след побоя Колев не  посмял да се освидетелства.

Новината е, че Байков окончателно остава в ареста. След два месеца може да поиска промяна на марката за неотклонение. Ако нещата продължат по този начин може да не го осъдят за наркоразпространение, но със сигурност - че е пребил човек, смята Силвия Великова.

Целия коментар на Силвия Великова чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени