Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха Драгутин Балтич след сексскандала

Драгутин Балтич бе уволнен окато селекционер на женски ни тим по волейбол след разкритията за сексскандали в отбора
Снимка: Архив

 

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драгутин Балтич бе уволнен след разкрития за сексскандали в тима. В последните дни две от националките ни заявиха, че са получавали неприлични смс-си от словенския си треньор, след което ръководството на Изпълнителната комисия на БФВ е взела това решение. Официалната причина обаче е, че Балтич е получил слаба оценка на последните резултати от работата на треньора и отбора.

"Към момента отчитаме изключително неефективни занимания по време на тренировъчния процес на отбора, което води и до много слаби резултати в официалните контролни мачове под ръководството на Балтич.", заяви вицепрезидентът на БФВ Ивайло Константинов и допълни, че към този момент дали има или не "смс" скандал е въпрос, чието изясняване изисква сериозно време и усилия, но какъвто и да е резултатът не може да доведе до друга санкция за треньора освен неговото отстраняване.

Балтич нашумя не толкова с резултатите на тима, колкото със скандалните си решения. Словенецът изгони от тима ни капитанката Ева Янева, либерото Мария Филипова и разпределителката Диана Ненова след мачовете от Евролигата, а в контролите преди европейското първенство, отборът записа само загуби.

Постът старши треньор вече се заема от Димо Тонев, който може би ще води тима на Евро 2011 в Италия и Сърбия. Ръководството на федерацията изразява надежда, че въпреки тези рокади отборът ще успее да реализира потенциала си на предстоящите финали на Стария континент и има пълната подкрепа на волейболната централа в процеса на подготовка, се казва в официалното прессъобщение на БФВ.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна