Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Мадански: Имаме шанс за следващото европейско, играчите трябва да слушат

Снимка: Архив

 Обичаме да се оправдаваме с манталитета, но щом голяма част от българските футболисти играят в чужбина, значи т.н. "манталитет" не им пречи. Може да  се говори за известна "липса на поколение", много често нещата опират и до това. Определено е факт, че през последните години  играчите не отговарят на изискванията на феновете, каза в "Преди всички Михаил Мадански, който застана начело на националния ни отбор по футбол след уволнението на Лотар Матеус. 

Моите амбиции са насочени към създаване на силен и боеспособен младежки отбор. Дали ще бъда начело на мъжкия отбор само за два мача - това в момента не ми е проблем. Миналата година бях вече за два мача с Матеус, така че работата не ми е чужда. Работата с младежите изключително ме удовлетворява.

Матеус има изключително високи изисквания към тренировъчния процес. Времето беше малко и той искаше да покаже много неща. Не съм  чувал футболистите да хленчат, но това им се отрази на играта. Играчите трябва да слушат. Когато треньорът прецени, че трябва да се тренира по два пъти, значи трябва. Друг е въпросът дали винаги в националния отбор това е необходимо, каза Мадански.

На въпрос кога пак ще се класираме за европейско или световно първинство Мадански отговори, че не е добър в прогнозите, но че се надява за следващото европейско първенство да имаме добър отбор и че основите трябва да се полагат още сега.

Цялото интервю на Теодор Черешев с Михаил Мадански чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени