Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вучков: Проверява се дали полицията в Асеновград е покровителствала Рашкови

Има опасност за живота на бизнесмена Васил Лазаров, който бе нападнат в столичния квартал "Сухата река"
Снимка: БГНЕС

Инспекторатът на МВР проверява дали полицията в Асеновград не е покровителствала фамилията на Кирил Рашков. Това съобщи изпълняващият длъжността вътрешен министър Веселин Вучков. Проверката ще бъде на два етапа, обясни Вучков:

Искам тя да бъде безпристрастна, обективна, да оцени всички факти и по конкретния случай малко по-късно за цялостната работа на управлението в град Асеновград. След това ще вземем окончателното решение и ще го оповестим широко, защото мисля, че това е важно.

За конкретния случай, за който въпреки всичко имаше противоречива информация, дали има предистория, дали няма, твърденията бяха различни и тогава, когато се срещнахме с гражданите от село Катуница, но така или иначе ако има дори и най-малко дори покровителстване или пък неадекватно изпълнение на служебни задължения своевременно, можете да бъдете сигурни, че решенията ще бъдат крайни, съобразни Закона за МВР.

По повод снощното нападение на един от задържаните в рамките на операция "Недосегаемите" - бизнесмена Васил Лазаров в столичния квартал "Сухата река", Веселин Вучков заяви:

Да, има такъв случай от 21.30 часа снощи. Едно физическо лице, няма да му казвам името, то може да е изтекло от медиите, е намерено от една жена случайно между едно училище и един жилищен блок в квартал "Сухата река". Върху него има множество порезни рани, включително и върху ушите, върху тялото, върху черепа. В първите моменти съвсем накратко е могъл да даде известна информация, че евентуално му дължат пари. Той наистина е с регистрация за документни измами, най-вече, включително и от тази година, ако не се лъжа. Това е информацията, която можах да получа сутринта, но след това много сериозно му е прилошало, има дори опасност за живота и в момента е неконтактен, така че следим внимателно случая и събираме информация за да може да се задържат извършителите и евентуално, също което е много важно, подбудите за това злодеяние.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени