Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 безработни от Видинска област ще бъдат наети по различни проекти

Снимка: www.imagesfrombulgaria.com

Над 400 безработни ще бъдат наети на работа по проекти одобрени от Областната комисия по заетост във Видин. Проектите са разработени съобразно потребностите на общините и капацитета на безработните. Застаряващото население в седем от 11-те общини в областта и необходимостта от обгрижване на хората с увреждания е повод за създаване на 285 работни места за домашни помощници. 18 безработни от Белоградчик ще се преквалифицират в екскурзоводи. 10 души от Димово ще охраняват археологическите обекти в Рациария и Комбустика. 12 души ще озеленяват град Кула. Безработни от Ружинци и Чупрене ще бъдат ангажирани с почистване и охрана на обществения ред.

Предстои регионалната програма да бъде одобрена от Министерството на труда и социалната политика. След това ще се проведе и обучение на ангажираните безработни, отбеляза директорът на регионалната служба по заетостта
Даниела Накова:

Тази година е позволено да има обучение в самите регионални програми. Ако има обучение, разбира се, трябва да е прецизирано в учебна програма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна