Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания – най-предпочитана от кандидат-студентите

Снимка: smi.marketgid.com
80% от кандидатстващите в чужбина се насочват към университети във Великобритания, твърдят организаторите на изложение "Световно образование". Миналата година за обучение са заминали 2400 българи. Таксите във Великобритания варират от 6 до 9 хиляди британски лири.

52 западноевропейски университета ще се представят пред българските кандидат-студенти по време на 20-то поред изложение "Световно образование" на 8 и 9 октомври в София. Причините, поради които университетите във Великобритания са предпочитани от българите са две - системата за студентско кредитиране и възможността за започване на работа веднага. Според статистиката на организаторите на изложението, 70% от българските студенти ползват кредити за следването си, а прогнозата е този процент да стане 90.

Шотландия и Дания в последните години са предпочитани дестинации, защото там обучението е безплатно. 15 холандски вуза ще се представят в София, както и университети от Швеция, Норвегия и Финландия, като обучението там е на английски. Предпочитаните специалности са технологии, математика и инженерни науки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени