Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима дебютанти в състава за контролата срещу Украйна

Михаил Мадански ще се опита да изненада треньора на Украйна с 4-ма дебютанти в стартовия състав
Снимка: БГНЕС

Четирима дебютанти ще излязат в стартовия състав срещу Украйна, обяви  националният селекционер Михаил Мадански преди заминаването на отбора за Киев. Той уточни, че е много вероятно Ивелин Попов и Благой Георгиев да получат почивка в първия мач, а да играят във втория срещу Уелс във вторник.

Наясно съм с 80 процента от стартовия състав. Имам колебания за два-три поста, но сами можете да си направите сметката кои ще бъдат дебютантите. Не казвам, че ще бъдат само младежки национали, но и младежките национали ще вземат участие, а след това ще се върнат при своите връстници за мача с Люксембург, обясни Михаил Мадански.

Най-вероятно Христо Златински ще бъде един от тримата вътрешни халфове, а Михаил Александров ще играе на фланга.

Искам играчите да се забавляват на терена и така да изпитват удоволствие от играта. Възможно е да променя нещо в схемата, но за мен по-важното е да променя нагласата на футболистите. Искам да видя в отбора нов дух и ново настроение. И като казвам дух, имам предвид да вършат всичко с удоволствие нашите футболисти. И не искам да изглежда в очите на хората, че те правят това на терена като задължение. За мене е важно да видя утре непримиримост и желание за победа, за да знам, че не съм се излъгал в избора си, допълни селекционерът.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!