Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньор и Ботев (Враца) завършиха 2:2 в контрола

Снимка: БГНЕС

Съставите на Миньор и Ботев (Враца) не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в контролната среща в Перник. Мачът започна доста мудно и до 25-ата минута нямаше нито едно опасно голово положение пред една от двете врати. Това накара наставникът на "чуковете" да направи цели шест смени още преди да е изтекъл първия половин час игра. Малко преди края на първото полувреме Миньор все пак успя да открие резултата. В 42-ата минута Любо Тодоров пое топката в централната част на терена, финтира двама футболисти на гостите и подаде надясно към Крум Бибишков, след което се вряза дълбоко в наказателното поле на Ботев. Там Тодоров отново получи кълбото, но бе фаулиран и главният рефер на срещата Владислав Светославов посочи бялата точка, заради което бе блъснат с ръце от Мартин Ковачев и така се стигна до жълт картон за футболиста на Ботев. С изпълнението на дузпата се нагърби Крум Бибишков, който хладнокръвно я превърна в гол и така записа първото си попадение с екипа на перничани.

Отговорът на гостите обаче не закъсня. Точно 3 минути по-късно Ненем напредна добре отдясно и стреля от малък ъгъл, а появилият се като смяна резервен страж на домакините Николай Банков не се намеси добре и за съименникът му Николай Христов остана най-лесното - да се разпише за 1:1.

През второто полувреме за домакините след дълго отсъствие се появи Румен Рангелов. Двата тима създадоха по едно добро положение за гол в началото на втората част, но вратарите се справиха с отправените им предизвикателства и така резултатът се запази. В 78-ата минута появилият се като резерва френски нападател Афте Хение, който записа първи игрови минути с "жълто-черния" екип, получи отличен шанс да се разпише, но се засуети около точката за дузпата и не можа да нанесе добър удар и стражът на Ботев улови без проблеми. Седем минути преди края на редовните 90 врачани организираха добра атака отляво, след която се стигна до удар, избит с мъка от голлинията от Михов, но при добавката Светлин Симеонов не сгреши и прати кълбото в мрежата на третия страж на Миньор в срещата - Славчев. Подобно на Миньор обаче, новаците също не успяха да задържат крехкия си аванс повече от три минути, тъй като перничани на свой ред възстановиха равенството в 86-ата. След изпълнение на корнер отдясно, се стигна до разбъркване в наказателното поле на Ботев, от което се възползва Николай Симеонов, който донесе ремито на домакините.

Състави:

Миньор (Перник): 91. Чворович, 32. Марков, 5. Стойчев, 4. Христозов, 2. Божиков, 13. Стоянов, 77. Тодоров, 17. Ванче Траянов, 76. Бибишков, 33. Том, 42. Брахими;

Резерви: Банков, Славчев (вратари), Илиев, Рангелов, Стоянов, Йорданов, Атеф Хение, Михов, Цветков, Петков, Николов;

Ботев (Враца): 1. Митов, 11. Динчев, 16. Ковачев, 4. Ванков, 5. Николов, 18. Дениран, 7. Мечев, 8. Валериев, 19. Христов, 30. Ненен, 17. Коконов;

Резерви: Станев (вратар), Куанк, Панделов, Караманов, Данчев, Михайлов, Траян Траянов, Димитров;

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна