Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб "ЦСКА" загуби от "Славия" с 1:2 и сдаде първото място в "А" група

Снимка: Архив

Футболистите на "ЦСКА" изиграха най-слабия си мач в първенството от началото на сезона и логично загубиха на своя стадион "Българска армия" от "Славия" с 1:2 в деветия кръг. Това е първа победа на "белите" за първенство на страната на стадиона на "червените" от 11 май 2002 година, когато Славия победи с 2:0. От своя страна след серия от осем победи ЦСКА претърпя първа загуба и отстъпи първото място в елитната група на новака "Лудогорец".

В петата минута след изпълнение на ъглов удар и неразбирателство в червената защита топката попадна в Илия Илиев, който стреля по тревата и след рикушет в крака на Костадин Стоянов топката се озова в мрежата на Иван Караджов - 1:0 за "Славия".

В 24-та минута Костадин Стоянов спря непозволено в наказателното поле Николай Божов и съдията Георги Кабаков отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Николай Божов, който с точен удар с левия крак в десния долен ъгъл на Иван Караджов направи резултата 2:0 за "Славия".

След двата гола на "белите" последва двуостра игра и опасности и пред двете врати, но и много пропуски. Особено фрапиращ бе пропускът в 41-та минута на защитника на "ЦСКА" Пламен Крачунов, който буквално от две метра пред голлинията на "белите" стреля два метра над напречната греда.

През втората част домакините тръгнаха на тотален щурм, което от своя страна даваше възможност на "белите" да контраатакуват. В 52-та минута Галин Иванов бе близко до трети гол за "Славия", но пропусна от изгодна позиция. В 87-та минута след центриране на Спас Делев топката срещна гредата, а в 89-та минута влезлият като резерва румънски нападател на "ЦСКА" Янис Зику с технично изпълнение намали на 1:2, но това бе всичко, което футболистите на "ЦСКА" успяха да направят в мача.

 

 

Среща от 9-ия кръг на "А" футболната ни група:

"ЦСКА" - "Славия" 1:2

Стадион: "Българска армия"

Зрители: 2000

главен съдия: Георги Кабаков

голмайстори: 0:1 Илия Илиев 5, 0:2 Николай Божов 24 от дузпа, 1:2 Янис Зику 89

жълти картони:

"ЦСКА": Мораеш, Нелсън, Зику

"Славия": Маркес, Иванов, Димитров, Кунчев, Божов

Състави:

"ЦСКА": Караджов, Виданов /Зику - 46/, Стоянов, Крачунов, Адемар, Янчев, Галчев, Нелсън, Делев, Платини, Мораеш

"Славия": Кунчев, Димитров, Желев, Златков, Маркес, Филипов, Юруков /Пеев - 85/, Жуниор /Молдованов - 90 плюс 2/, Г. Иванов, Илиев, Божов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна