Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлагат "Калиакра" - "Черно море" поради лоши атмосферни условия?

Снимка: Архив

Последната среща от 9-ия кръг в "А" футболната ни група между съставите на "Калиакра" и "Черно море" може да не се състои поради лоши атмосферни условия. Президентът на каварненския клуб Венцислав Василев съобщи, че теренът на градския стадион е наводнен, силата на вятърът надвишава 15 метра в секунда, над Каварна продължава да вали дъжд. "При тази обстановка ще бъде истинско безумие, ако съдиите решат мачът да се играе", заяви клубният президент.

Прогнозата на синоптиците сочи, че до края на денонощието в Каварненско валежите ще надминат 100 литра на квадратен метър, а бурният вятър няма изгледи да утихне. "Това означава, че ако реферите на мача решат срещата да започне утре по същото време, условията на игралното поле няма да бъдат по различни", добави Василев. Той смята, че мачът, който е съдбоносен и за двата тима, трябва да се отложи за неопределено време.

По правилник арбитрите на срещата заедно с делегата на БФС трябва да решат може ли да се състои двубоя преди официално обявения час за неговото начало. Мачът е насрочен за днес (понеделник) за 18.00 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна