Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината "Лукойл" ще изпълни голяма част от изискванията на България

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руската компания "Лукойл" до края на годината ще изпълни по-голямата част от изискванията на България относно функционирането на нейната петролна рафинерия в Бургас. Това заяви днес на пресконференция в Белград вицепрезидентът на "Лукойл" Вадим Воробьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Смятам, че 80 процента от тези изисквания ние ще изпълним до 31 декември 2011 година, а всички останали - до 1 май 2012 година, посочи Воробьов.

Вицепрезидентът на Лукойл отбелязва, че изискванията на държавата към отчитането на нефтопродуктите, нефта и газа са "сложни технически моменти".

Ние смятахме, че измервателните уреди за отчитане на комбинат /в България/ напълно съответстват на изискванията, поставяни от европейското и българското законодателство, заяви Воробьов.

Навярно малко сме сгрешили, изискванията на българското законодателство са по-строги, отколкото например в Белгия или Финландия. Но законът си е закон, ние признахме това и поехме задължението в течение на определен период от време да приведем нашето оборудване към изискванията в България, добави вицепрезидентът на "Лукойл".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна