Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Пенев смени Милен Радуканов в "ЦСКА"

Снимка: Архив

Димитър Пенев смени освободения Милен Радуканов като старши треньор на ЦСКА.

Това за което се говореше от седмици стана факт днес. Младият специалист бе освободен след равенството с Черно море, а заместикът му е добре познат - най популярният сред футболните специалисти у нас.

Заедно с Радуканов си тръгват и помощниците му Светослав Петров и Петко Петков.

Димитър Пенев, който все още не е подписал своя контракт, наблюдаваше днешната тренировка на отбора:

"Винаги с предшествениците отношенията трябва да бъдат истински, трябва да бъдем ясни и точни по отношение освобождаването и назначаването на новия треньор", каза Пенев.

"Най-точният екип ще го съобщя утре, исках да се видя и с колегите, които бяха преди мен. Какво ще последва? Знаете, че в първите клубове в България целите са шампионска титла, купа, добро представяне в евротурнирите, засега е така. След като съм при вас ще бъда в съблекалнята да видя момчетата, те ще излязат на тренировка. Иван, кондиционният треньор, е тук, другите утре ще бъдем на линия”, допълни Стратега.

“Решение на ръководството е да сменят Радуканов. В отделни мачове съставът не е това, което трябва да бъде. Изискванията на ръководството не се получаваше, това не беше лицето на ЦСКА. В кухнята не съм бил, винаги съм бил до съблекалнята, но не вътре, не съм давал акъл на моите колеги предшественици, искам да се видя с тях.”

„Ръководството не се меси в състава на Радуканов, надявам се и при мен това да се получи. Трябва да има вмешателство, когато отборът върви надолу. По-точно не мога да изразя, какво не ми харесва. Има доста добри състезатели, които показаха, че могат да защитават добре ЦСКА. В последните два мача обаче ги виждаме вече в друго ниво. Мога да направя контакти със слабите, със силните, смятам, че имаме възможността и силите да бъдем един добър колектив”, завърши Димитър Пенев

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени