Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Куинс Парк Рейнджърс" изненада "Челси"

"Куинс Парк Рейнджърс" победи "Челси" с 1:0 след дузпа и 2 червени картона
Снимка: БГНЕС

 

"Челси" загуби с 0:1 от "Куинс Парк Рейнджърс" в последния мач от кръга в английската Висша лига, като играчите на португалския мениджър Андре Вияш-Боаш останаха 9 още до почивката. Поражението остави "Челси" на 3-то място в класирането с 19 точки, на 6 от лидерите "Манчестър Сити" и на 1 от 2-ия "Манчестър Юнайтед". "Куинс Парк" събра 12 точки и се изкачи на 10-о място.

Исландският капитан на домакините Хайдар Хелгусон вкара единственото попадение в мача, след като беше точен от дузпа още в 10-та минута. Съдията Крис Фой назначи наказателния удар заради малко по-остро влизане на Давид Луис в гръб на Хелгусон. Всъщност реферът се превърна в доста спорна фигура и определено може да бъде атакуван от "Челси" заради отсъждания в техен ущърб.
Португалският защитник Жозе Босингва беше първият отстранен с червен картон, след като влезе остро в краката на Шон Райт Филипс, който напредваше опасно към вратата в 33-та минута. Вторият отстранен беше централният нападател Дидие Дрогба заради фаул с двата крака срещу защитника Адел Таарабт.

През второто полувреме футболистите на "Челси" упражниха натиск, макар и останали с двама души по-малко. Никола Анелка от 3 метра с глава пропусна най-чистото положение с глава, след като Бранислав Иванович проби по дясното крило и му центрира.

"Тотнъм" се наложи с 2:1 като гост над последния в таблицата "Блекбърн", като и двете попадения за успеха вкара Рафаел ван дер Ваарт. По този начин лондончани записаха серия от 10 мача без поражение във всички турнири, а в Премиършип се наредиха на 5-о място с 16 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени