Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Пенев напусна "Литекс", Атанас Джамбазки го замести

Снимка: pfclitex.com

Любослав Пенев напусна Литекс след вчерашната победа над Лудогорец от първенството.

Очаква се през тази седмица Пенев да разговаря с Борислав Михайлов, за бъдещото си назначаване като селекционер на националния отбор.

На негово място беше привлечен Атанас Джамбазки.

Джамбазки, който досега водеше отбора на Ботев (Враца), изненадващо бе представен пред медиите от президента на клуба Трифон Попов след победата над Лудогорец с 2:1.

"Знаехме от няколко дни, че Любослав Пенев става национален селекционер. Разговаряхме с Джамбазки и той прие. За момента мисля, че това е най-удачният вариант. Не сме водили разговори с Мъри Стоилов. Всичко стана много бързо. Утре ще представим новия треньор на футболистите", каза Трифон Попов.

Джамбазки каза, че предложението е дошло неочаквано, но той нямало как да откаже. Треньорът добави, че все още има да уточни някои дребни детайли с досегашния си клуб Ботев Враца.

"Неочаквано беше това предложение. Но тъй като Любослав Пенев поема националния отбор и аз получих тази оферта, която нямаше как да откажа. Отговорността е голяма, но това е треньорската професия. Надявам се да оправдая доверието.

Всичко се разви доста бързо. Срокът на договора ми ще го уточним тази вечер, но това не е най-важното. Гриша Ганчев е сериозен човек, всичко зависи от резултатите.

В клуб като Литекс те задължава да гониш винаги първите места.

Сега най-важното е да имаме спокойствие. Предстои доста работа, с която тепърва ще се запознавам", каза Атанас Джамбазки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени