Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" прати "Интер" при изпадащите

Клаудио Маркизио отбеляза победния гол за "Ювентус" при гостуването на "Интер"
Снимка: БГНЕС

 

"Ювентус" победи "Интер" с 2:1 на "Джузепе Меаца" в мач от 10-ия кръг на италианското футболно първенство. Така възпитаниците на Клаудио Раниери се върнаха на върха на класирането с 19 точки. Вторият "Милан", който има 17 точки, победи "Рома" с 3:2 като гост в по-ранен мач от кръга. След поражението "Интер" остана на 16-то място с 8 точки.

"Юве" започна отлично срещата в Милано и още в 12-та минута успя да поведе в резултата. Щефан Лихтщайнер проби от дясно и пусна пас по тревата на границата на наказателното поле. Алесандро Матри засече, но вратарят Лука Кастелаци показа страхотен рефлекс и изби. Топката обаче попадна в краката на Мирко Вучинич и черногорецът не пропусна от 6-7 метра със удар под гредата. В следващата атака Вучинич изведе Матри в отлична позиция в ляво, той напредна, влезе в наказателното поле и шутира по диагонала, но на сантиметри от целта.

"Интер" стигна до изравняване в 28-та минута - Уесли Снайдер изведе Майкон в дясно в пеналта и бразилецът със страхотен удар в близкия ъгъл не даде шансове на Джанлуиджи Буфон. Минута по-късно домакините имаха шанс да стигнат до обрат - Майкон центрира отдясно и Джанпаоло Пацини засече с глава от около десетина метра, но в напречната греда.

"Ювентус" поведе отново в 33-та минута, когато Клаудио Маркизио направи двойно с Матри на границата на наказателното поле и с прецизен удар от 15 метра прати топката в долния ляв ъгъл на Кастелаци. През втората част "Юве" беше близо до трето попадение. След час игра Вучинич можеше да се разпише за втори път, но след центриране от фаул от дясно и разбъркване в наказателното поле той стреля право във вратаря от 5-6 метра.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна