Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сърбия се провежда парламентарната асамблея на страните от ЦЕИ

В Белград се провежда парламентарната асамблея на страните от Централно европейската инициатива. Ръководителят на българската парламентарна делегация Силвия Хубенова приветства успешния край на преговорния процес на Хърватия с Европейския съюз и подчерта, че датата 1 юли 2013 г. е напълно постижима. Този акт, според нея, трябва да бъде стимул за останалите държави от Западните Балкани по пътя им към европейската интеграция.

Хубенова подчерта, че развитието на транспортната инфраструктура ще подобри връзките в региона и в Европа като цяло. Според нея България отдава специално значение на големите инфраструктурни проекти в рамките на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, като необходимостта от изграждането на два допълнителни моста, които да свързват България и Румъния и Автомагистрала "Хемус".

Силвия Хубенова допълни още, че българската страна поставя сериозен акцент в изграждането и развитието на енергийната инфраструктура, като това би гарантирало сигурността на енергийните доставки и развитието на енергийния пазар в региона и връзката му с общоевропейския.

Информация на кореспондента на БНР в Белград Николай Кръстев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!