Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата се отказа от анонимния свидетел по делото "Масларова"

Снимка: БГНЕС
Прокуратурата се отказа от анонимния свидетел по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова. Според прокуратурата показанията му не били от съществено значение за доказване на обвинението, което е за източването на близо 11 милиона лева от ремонта на Социалния дом в Стара Загора. 

Според първоначалната, макар и неофициална информация, анонимният свидетел е разказвал как е носил пари на Масларова, изпратени от другия подсъдим Венцислав Драганов. Официално 2 години след началото на разследването наблюдаващият прокурор Калин Софиянски обаче обясни, че се отказва от този свидетел, защото той не казвал нищо повече от това да обяснява какви са личните отношения между двамата съпроцесници.

Според запознати обаче причината е в невъзможността на държавното обвинение да доведе свидетеля за разпит пред съда, вероятно заради придобиващото епидемични размери явление – ключови свидетели с амнезия или категорично отричащи се от казаното в досъдебното производство.

Припомняме, че освен Масларова и Драганов, по делото има още четирима подсъдими. По него остава да бъдат приети само експертизите, макар че това "само" е доста относително във времето, защото въпреки че имаше предварителни дати за съдебни заседания за цялата тази седмица, процесът ще продължи чак на 5 декември, тъй като експертите си поискаха допълнително време, за да приключат експертизата.

Информация на Силвия Великова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна