Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща и син загинаха при пожар в София

Снимка: БГНЕС

Баща и син загинаха при пожар в квартал "Младост 1"  в София. Телата на Спартак и Павел Тановски са били открити от пожарникарите в апартамента им в блок 43. Мъжете са били клошари и са събирали стари вещи. Искра от електрически уред вероятно е предизвикала инцидента. 

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди пет часа сутринта. Изпратени са три противопожарни автомобила. Когато пристигат, пожарникарите откриват, че жилището е пълно със стари вещи, които горят. В апартамента са намерени и две тела - на живеещите там баща и син.

Към три часа е възникнал пожар като апартамента, в който живеят двама души, баща и син, явно клошари. Апартаментът е пълен с всякакви вещи, пълен по обем, почти до тавана с оставени малки пролуки да се минава, обяснва Стамен Тенев от столичната пожарна. 

Съседи на двамата мъже разказват, че от години с тях е имало сериозни проблеми в квартала. Преди време синът -  Павел Тановски, напада и наръгва с нож жена от "Социално подпомагане" в София. 

Пенсионер е бащата, синът е клошар, луд човек. Държавата сме сигнализирали нявсякъде. Той е същият, който надупчи от "Социални грижи" жената с нож. Сигнализирали сме, че е луд човек, че трябва да го приберат, никой не ни обърна внимание, обяснва съсед.  

От огъня е пострадал и съседният апартамент на етажа. Пред сградата пък са струпани няколко автомобила, пълни с отпадъци и вещи, които двамата мъже са събирали.

Николай Христов


 


 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени