Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запалянковците определят футболиста на годината

Снимка: Архив

За първи път футболните фенове ще се включат в гласуването, което ще опредили най-добрия сред футболистите за 2011 година.

Това ще стане чрез сайта futbolist1.bg. На него феновете ще могат да посочат по едно име, като изискването е съответният футболист да има българско гражданство от поне 10 години.

Гласуването на сайта ще започне от 21 ноември и ще приключи на 4 декември. 20-те имена с най-много гласове ще бъдат подредени по абзучен ред и от тях журналистите ще изберат призьорите.

Допитването до медиите ще се проведе от 5 до 15 декември.

В 51-ото издание на анкетата ще бъдат разпратени покани за гласуване до 74 редакции, които ще имат общо 200 квоти. Тази година се връща старият регламент на гласуване, според който журналистите ще посочат по трима свои фаворити за приза, а не както беше миналата година, когато се селектираше само по едно име.

Остават категориите за най-добри играчи в отделните постове - вратар, защитник, полузащитник и нападател, както и за най-прогресиращ млад футболист.

Многофункционалната спортна зала "Арена Армеец" е най-вероятното място за провеждане на церемонията за Футболист на годината на България, съобщиха организаторите.

Все още няма яснота дали тържеството ще се проведе в голямата "Арена" или в малката тренировъчна зала на Четвърти километър, но целта е церемонията да бъде стилна, добре режисирана и на нея да присъстват всички номинирани.

Организаторите са се спрели на датата 22 декември за провеждане на церемонията, като тя е съобразена най-вече с програмата на мачовете от английската Висша лига, където играят трима от потенциалните призьори Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна