Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът потвърди доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски

Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата „доживотен затвор без замяна” за Лазар Колев, осъден за убийството на сестрите Белнейски. Съдът прие, че повдигнатите обвинения са доказани по категоричен начин. Магистратите възприема изцаяло заключението на ДНК експертизата, която сочи , че под ноктите на Росица и в тялото на Христина е открит биологичен материал, идентичен с ДНК профила на подсъдимия.

Според магистратите, безспорно е установено, че приложените по делото като веществени доказателства нокътни изрезки са на двете момичета и са точно тези, които са иззети преди извършване на аутопсията на телата им.

В решението се посочва, че Окръжният съд в Пазарджик не е допуснал никакви процесуални нарушения докато е разглеждал делото на първа инстанция, а твърденията на защитата Колев, че председателката на съдебния състав е била предубедена са неоснователни.

Пловдивският апелативен съд прие, че при процеса са спазени всички изисквания на закона и Европейската конвенция за защита правата на човека. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен срок.


Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна