Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костов: ДСБ застава срещу ГЕРБ, защото правителството на желае да извърши реформи

Снимка: БГНЕС

Пред Националното отчетно-изборно събрание на ДСБ лидерът Иван Костов заяви, че партията застава срещу ГЕРБ, защото правителството на Бойко Борисов не желае да извърши реформи и предприема напълно неадекватни мерки срещу кризата.

Иван Костов определи като недопустимо за член на Европейската народна партия отношението на ГЕРБ спрямо ДСБ. Той обвини ГЕРБ за разбиването на Синята коалиция на президентските избори. Според Костов е факт пълното нежелание от страна на управляващите да бъдат наказани корумпираните и престъпни политици от Тройната коалиция и даде за пример, че е пострадало единствено барбекюто на Ахмед Доган. Лидерът на ДСБ заяви, че противоречията между ГЕРБ и ДСБ се засилват още от това, че "бяха възобновени преговорите за АЕЦ "Белене" и на руската страна бяха направени недопустими отстъпки, че консултантът на Москва манипулира преговорните позиции на българското правителство, че съпротивляващият се заместник-министър на енергетиката бе уволнен за назидание".

Ние заставаме срещу ГЕРБ защото управлява с парламентарно мнозинство съставено от рекетирани и подкупени независими депутати. Защото премиерът Борисов скандално реабилитира Тодор Живков, защото върнаха страха от репресивния апарат, защото купуваха масово и смачкваха избирателите на последните избори.

Иван Костов беше силно критичен към коалиционното поведение на СДС по време на президентските избори, но все пак препоръча на Националното събрание да се запази Синята коалиция.

Репортаж на Румяна Василева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна