Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На панаира на книгата в НДК книгите с 20 процента по-евтини

Снимка: БГНЕС

Около час преди официалното откриване на Международния панаир на книгата в НДК гост на предаването "Преди всички" бе председателят на Асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров.

За трийсет години не е лесно да направиш нещо ново. Много е хубаво и се радваме, че сме оцелели. Колкото и да е странно, на фона на не много добрата финансова и икономическа обстановка, панаирът е може би най-големият в историята, със сигурност доста по-голям като наета изложбена площ и като брой изложители в последните три години, каза Тодоров. Той обясни интереса на издателите и посетителите към панаира с това, че в НДК гостите ще могат да намерят абсолютно всички книги, които се издават в България, при това на по-ниски цени. Повечето книги ще са с 20 процента по-ниски цени, а някои ще бъдат продавани дори на една трета от цената си.

Тодоров съобщи още, че на панаира ще бъдат представени около 30 хиляди заглавия, като това не включва международното участие. Десет държави участват с национални щандове или ги представляват културните им институти. Има и няколко големи вносители на чужда литература.

Тази година фокусната страна на панаира е Франция. Тя ще участва с национален щанд, на който ще бъдат представени много френски издателства. Ще гостуват 10 френски автори.

 

Чуйте цялото интервю на Веселина Миланова с Веселин Тодоров в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени