Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тройна съдебно-медицинска експертиза ще трябва да установи здравословното състояние на Кирил Рашков

Снимка: БГНЕС

Състав на Районния съд в Асеновград насрочи за 22 декември делото по искане на Кирил Рашков за промяна на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека заради влошено здравословно състояние. 

До 21 декември трима експерти - съдебен лекар, ендокринолог и кардиолог трябва да преценят какво е здравословното състояние на Рашков и може ли той да се лекува в затвора. За експертизата ще се ползват и здравната документация, приложена по делото, както и тази от затворническия стационар, където е настанен Рашков. Съпругата му Костадинка, която присъства на заседанието, каза, че той не се чувства  добре и е отслабнал с 10 килограма:

Сърдечно болен! Бъбреците му са болни! Диабетът му е висок! Болен е човекът.

Влошеното здравословно състояние Рашков не му попречи да се обърне с обидни реплики към освиркващите го жители от Катуница, докато влизаше в съдебната зала, а на излизане да отговори на скандиранията „Убиец” с неприличен жест.

Веселин Христов, близък на загиналия на 23 септември Ангел, каза:

Съмнявам се, че ще бъде купена експертизата. Знаете в каква държава живеем. Сигурен съм, че с течение на времето ще се убедите в арогантността на този човек и на фамилията. 

Повдигнатото обвинение срещу Рашков е за отправени закани за убийство към настойничката на прегазения на 23 септември в Кануница Ангел Иванка Петрова и към самия Веселин Христов, с когото тя живее на семейни начала. Законът предвижда до 6 години затвор за такова престъпление.

Внукът на Рашков, Кирил рашков - младши, беше осъден на 8 месеца затвор по същите обвинения.

Информация на Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!