Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен коледен концерт

Снимка: Архив

В края на годината предаването, посветено на българската музика „Бъди какъвто си”, ще направи равносметка за изминалите 12 месеца. На живо, с концерт, в който ще участват някои от най-обичаните и талантливи наши музиканти. Пряко по програма „Хоризонт” в същия час - 19 ч. на 19-и декември - ще се излъчва шоуто на звездите, а онлайн в сайта BNR.bg ще можете да наблюдавате и картина от случващото се на сцената.

Очевидно родната поп и рок песен успява да избяга от кризата и да оцелее въпреки всичко, защото от екипа отчитат, че в ефира на предаването са прозвучали близо 100 нови песни на наши певци и групи за отиващата си година. Като не всички композиции са изпяти на български език, но поне авторството е гарантирано, а и в огромната си част са писани от млади творци – поети и композитори.  

„Бъди какъвто си” навлиза в своята пета годишнина и продължава да е единственото предаване в националния ефир, в чийто рамки се излъчва и класацията за българска музика. Предпочитанията на слушателите се отчитат в интернет – чрез гласуване по мейл, скайп или на страницата на предаването, за съответния изпълнител. Все още в страната ни няма официална класация по продажби, както е в редица страни по света. Екипът се надява скоро в страната ни да се появи и официална класация по продажби, но дори и тогава участието в „Бъди какъвто си” ще продължи да бъде престижно и авторитетно, заради личния избор на слушателите.

Тези от вас, които вечерта на 19-и декември ще предпочетат да бъдат в компанията на българската песен, ще се заредят на живо с настроение от изпълнителите: група "Мастило", Тома и Били Хлапето, Нели Петкова и Миро Гечев, Калин Вельов, група "Атлас", "Мери бойс бенд", Искрен Пецов, Стоян Петров, Петя Буюклиева, групите: "Сънрайз" и "Карамел". Поздравителни послания ще прозвучат от името на: Васил Найденов, Дичо Христов от Voxx, Тони Димитрова, както и от Васко Кръпката и Марги Хранова, те няма да могат да присъстват поради предварително планирани участия.

Специалната изненада в концерта тази вечер ще бъде появата на сцената на китариста на „Щурците” Пеци Гюзелев. Но легендата на българския рок няма да се появи в компанията на колегите си от „Щурците”, а като част от група "Спринт". В момента Пеци Гюзелев работи с музикантите от "Спринт" по своя самостоятелен албум и на празничния концерт ще бъде премиерата на една от новите му песни - „Стара и олющена китара”. Дълго време Пеци Гюзелев имаше тежки здравословни проблеми, премина лечение в чужбина и в последствие се възстановяваше продължително. Сега слушатели и почитатели ще могат да го видят и чуят на живо от сцената на Първо студио на БНР – началото на концерта е от 19 часа, 19-и декември, понеделник.

Входът е свободен, но е необходимо е всички желаещи да се снабдят с покани, които са на разположение на гише „Информация” на БНР. Местата се заемат до 18.50 ч.

Заповядайте!

 

 

 

 

По публикацията работи: Виктор Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени