Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградите "Полицай на годината"

Снимка: БГНЕС
Тази година ГДБОП взе почти всички награди "Полицай на годината", защото служители на ГДБОП взеха и индивидуалната и колективната награда.

Индивидуалната награда "Полицай на годината" е за старши-инспектор Пламен Петров от сектор "Наркотици" на ГДБОП. Той я получи, тъй като в рамките на операция срещу разпространението на наркотици, е участвал в разбиването и на нарколабораторията и на дилърска мрежа за разпространение. В тази категория бяха наградени и инспектор Владимир Сарадаков от полицията в Благоевград, инспектор Ангел Димитров от полицията в Петрич, както и главен инспектор Кънчо Бакърджиев от полицията в Бургас.

ГДБОП получи и колективната награда "Полицай на годината". Приза взе отделът за борба с компютърните престъпления и ръководителят Явор Колев.

Тази награда ме удовлетворява много, защото сега разбирам какво е усещането, когато целият екип я получава. Това заяви ръководителят на сектор „Компютърни престъпления” в ГДБОП Явор Колев в предаването "12+4". През следващата година ще бъде създадена лаборатория за компютърен анализ. Академията, която създадохме преди 1 година, ще разшири познанията и ще даде повече възможности за противодействие, обясни Колев.

Един от подгласниците на наградата е икономическата полиция в Стара Загора за борбата срещу телефонните измами. Другите колективни награди отидоха в "Криминална полиция", сектор "Кражби".

Колективна награда получи и Столичната дирекция на МВР, сектор "Престъпления срещу собствеността". Този приз се присъжда заради разкрита кражба на златни накити на стойност около 150 хиляди евро, както и заради работата върху престъпна група, направила голям обир във Варна и София.

Освен това за първа година беше дадена награда на полицаи за гражданско доверие. Тя отиде при четирима служители на 2-ро РПУ.

БЧК също беше награден заради граждански принос в МВР.

Репортажът на Николай Христов и интервютото с Явор Колев чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени