Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият Червен кръст в Сливен организира дарителската кампания за деца в нужда

За Коледа и Нова година доброволци от Младежкия Червен кръст в Сливен организираха дарителската кампания за деца в нужда и неравностойно положение. Финансова помощ от 2 300 лева получиха четири деца от Сливенска област, пострадали при катастрофи. За подаръците на Асоциация "Силви Вартан за България", разказаха директорът на БЧК в Сливен Моника Сярова и главният лекар на болницата д-р Васислав Петров.

За първи път раздаваме в детски отделения в МБАЛ "Иван Селимински" в детско отделение и тепърва ще раздаваме в инфекциозно отделение на същата болница, като волята на дарителя, асоциация "Силви Вартан за България", беше да се раздадат играчките на деца, настанени в детски отделения. Целта е да зарадваме децата в навечерието на новогодишните празници, тъй като една много голяма част от тях няма да могат да бъдат със семействата си точно на тези празници. В град Нова Загора също раздаваме играчки, но в детско отделение на болница "Света Петка"., уточни Моника Сярова. 

Искам да изразя благодарност към БЧК и към фондация "Силви Вартан", която много често прави такива дарения. Децата са много приятно изненадани. Особено децата, които са без майки в момента при нас. По-тежко им е затова, че, освен че са болни, не са с близките си. Винаги сме се старали да можем да създадем някаква обстановка в детското отделение - с украси, с грижи за децата и затова много ни помогнаха тези подаръци., каза и д-р Петров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени