Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Няма да има предсрочни избори, докато не завършим магистралите

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори няма да има, докато не приключи строителството на магистралите. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на пътния възел Нова Загора на автомагистрала "Тракия". Според премиера прогнозите на политическите опоненти на правителството ще бъдат несъстоятелни в очите на всички българи, които виждат, че кабинетът изгражда успешно инфраструктурата на страната.

Спекулациите, че от Брюксел нямали да ни върнат парите, както всичките им прокоби, разбира се, не се сбъднаха. Благодаря на президента Барозу, че удържа думата си и още към 15 декември Европейската комисия разплати всички пари за България по проектите, които има, и те сега са ни във фискалния резерв. Плюс в пъти, в пъти, в пъти по-доброто усвояване на еврофондове, виждате инфраструктурните обекти един по един вече почват да се виждат. За глупостите за предсрочни избори сами разбирате, че ние докато не построим магистралите, няма да се явим на избори. Защото в момента, в който построим магистралите до година, година и половина, аз мисля, че няма българин, който да отиде да гласува за друга партия, каза премиерът.

Борисов изрази задоволство от много добрата работа на гръцката фирма, изграждаща отсечката от Стара Загора до Нова Загора, която ще бъде завършена два месеца предсрочно. До 30 юни ще бъде готово цялото трасе от Стара Загора, през Ямбол, до Петолъчката. Пътният възел - част от аутобана Нова Загора-Ямбол, е тип полудетелина, даваща възможност за връзка с пътищата към Раднево и Бургас. Същата фирма ще извършва строителството и автомагистрала "Струма", което трябва да започне през март.

Информация на кореспондента на БНР в Сливен Щилияна Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна