Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Начев: "Горят бушони" на най-ниските равнища на управлението

Снимка: Архив

Серията от оставки и отстранявания от длъжност на висши държавни чиновници, на които сме свидетели напоследък, бе повод за коментара на политолога Иван Начев в предаването "Преди всички". От една страна, това е тенденция, защото започнаха, образно казано, да "горят бушони" на най-ниските равнища. Причината е съвсем проста, тя се състои в това, че всъщност две години след началото на мандата ние не виждаме реални резултати от това управление. За да не анализираме именно резултатите, нашето внимание се отвлича от такива неща.

Част от случаите си приличат, тъй като два от тях показват, че става въпрос за раздаване на бонуси в момент, в който имаме проблеми с бюджета, да не говорим как живее голяма част от хората. Това да си определите за себе си 8 хиляди лева бонус за месец е, меко казано, поведение, което трябва да бъде по някакъв начин санкционирано, добави Начев. 

Политологът коментира и позицията на министър Мирослав Найденов по повод временното отстраняване на председателя на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов. Според него това е едно от многото неправомерни назначения на хора, които са некомпетентни. Иван Начев смята, че става въпрос за сбъркана кадрова политика.

Прогнозата на политолога е, че до края на годината ще има по-сериозни сътресения по върховете на управлението. Според него най-скандалните министри дотогава ще си отидат.

Чуйте цялото интервю на Веселина Миланова с политолога Иван Начев в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени