Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черноморец" с убедителен успех над "Спартак" (Варна)

Снимка: Архив

Футболният "Черноморец" (Бургас) победи категорично втородивизионния "Спартак" (Варна) с 3:0 в предпоследната си контролна среща от предсезонната подготовка. Мачът се изигра върху терeна с естествено покритие на тренировъчната база "Гнездо на акули". Срещата започна сравнително равностойно, като до средата на първото полувреме имаше по няколко опасности и пред двете врати. След 20-та минути черноморци започнаха да пресират своя опонент и логичното не закъсня. След няколко пропуска, в 43-та минута Луривал Асис беше изведен по левия фланк и след последвалото центриране Преслав Йорданов засече с крак за 1:0.

През втората част момчетата на старши-треньора Димитър Димитров започнаха по-амбицирано и упражниха натиск още от първата минута. Въпреки пълното териториално превъзходство, липсваше концентрация при завършващия удар. Все пак в 73-та минута след изпълнение на корнер младият централен бранител на бургазлии Пламен Димов засече с глава за 2:0. Пет минути преди края младежкият национал Борислав Балджийски, който влезе като резерва, оформи крайното 3:0 след самостоятелен рейд и удар от границата на наказателното поле.

Последната контрола на "Черноморец" преди началото на пролетния дял от шампионата в "А" група е насрочена за петък от 13:00 часа срещу "Черно море". При добри атмосферни условия спарингът ще се играе на официалния терен на стадион "Лазур".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени