Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" представи десетото си ново попълнение - японецът Тайсуке Акиоши, Венци Стефанов доволен от трансфера

Снимка: БГНЕС

"Славия" представи десето ново попълнение в зимната селекция на отбора. 22-годишният полузащитник Тайсуке Акиоши подписа договор с клуба от София за 2.5 години и през футболната пролет на 2012 година ще бъде първият японец, който играе в българското първенство. Акиоши ще носи номер 23 в състава на "Славия". До момента японският халф е играл за сингапурските "Албирекс Нийгата" и "Армд Форсис".

"Искам да обявя, че подписахме договор с Акиоши, благодарение на неговия мениджър Саша Вукойевич, който е мой добър приятел. Нашето желание е да привлечем един добър професионалист, какъвто смятаме, че е Акиоши. Хората от тази далечна страна са изключително дисциплинирани, дават пример по трудолюбие, старание и мъжество. Не че между нашите момчета няма сериозни, но има някои, които се мислят за големи звезди. "Славия" е първият клуб в България, първият клуб, който привлече бразилец. Сега е първият клуб, който привлече японец. Разчитаме на този футболист да внесе не само колорит, но и качество", заяви президентът на софийския клуб Венцеслав Стефанов.

Тайсуке Акиоши се присъедини към столичния отбор по време на лагера в Турция в началото на февруари и в контролните мачове впечатли треньорското ръководство на "белите". През 1993 година първият бразилец в българското първенство също носи екипа на "Славия". За два състезателни сезона централният защитник Руджерио Перейра изигра 34 мача и реализира 2 гола. В момента Перейра е футболен мениджър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени