Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДФ "Земеделие" е одобрил 122 кандидати за закупуване на млечна квота

Снимка: БГНЕС

Държавен фонд "Земеделие" е одобрил 122 кандидати за закупуване на млечна квота, съобщиха от фонда.

Процедурата за прехвърляне на индивидуални млечни квоти без стопанството на производител или така наречената "квотна борса" започна за трета година в България през август 2011 г. След обявения на 16 януари 2012 г. повторен прием на заявления за купуване на индивидуална млечна квота, фондът одобри 122 заявки на обща стойност 969 079 лв. , съобщават от ДФ "Земеделие".

Общо одобрените за купуване количества на квота за доставка са достигнали 13 530 780 кг, а тези за купуване на квота за директни продажби - 313 200 кг.
Крайният срок за подаване на заявките за купуване на квота е бил 31 януари 2012 г. Цената за закупуване, утвърдена със заповед на министъра на земеделието и храните, за 2011 - 2012 г. е 0.07 лв. за килограм краве мляко за доставки и 0.07 лв. за килограм краве мляко за директни продажби.

Одобрените кандидати трябва да преведат дължимата сума по сметка на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция в БНБ в срок до един месец от датата на изпращане на уведомителното писмо за плащане. Ако плащането не се осъществи в посочения срок, заявеното участие за закупуване на индивидуална квота се прекратява.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна