Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург отказа участие в стартовете в Банско

Снимка: БГНЕС

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от игрите във Ванкувър през 2010 година Виктория Ребенсбург (Германия) отказа участие в стартовете за Световната купа в Банско през уикенда. Българският курорт организира спускане на 25 февруари и супергигантски слалом ден по-късно. Ребенсбург реши да си вземе почивка и да се концентрира върху тренировките за техничните дисциплини.

В края на следващата седмица в германския курорт Офтершванг ще се състоят слалом и два гигантски слалома. Ребенсбург е втора в класирането на малката Световна купа в гигантския слалом, като изостава само на 20 точки зад Теса Уорли (Франция).

Водещите алпийки ще пристигнат по-късно днес в София, след като чартърният самолет от Москва, който трябваше да кацне в 13.00 часа, закъснява с повече от час.

Сред пристигащите състезателки за стартовете от Световната купа в Банско са водачката в генералното класирана за сезона и олимпийска шампионка в спускането Линдзи Вон (САЩ), носителката на Световната купа за миналия сезон Мария Рийш (Германия), действащата световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом Елизабет Гьоргъл (Австрия), олимпийската шампионка в гигантския слалом от "Торино" 2006 и олимпийска вицешампионка в спускането от "Ванкувър" 2010 Джулия Манкузо (САЩ), настоящата световна шампионка в гигантския слалом и олимпийска вицешампионка в гигантския слалом и в супергигантския слалом от Ванкувър Тина Мазе (Словения) и още няколко от водещите състезателки в скоростните дисциплини.

27-годишната Рийш, който е олимпийска шампионка от "Ванкувър" 2010 в суперкомбинацията и в слалома, както и световна шампионка в слалома от Вал Д'Изер, спечели последното спускане от Световната купа в Сочи през миналата седмица.

Победата в Сочи много ме зарадва. Надявам се да използвам тази инерция и в Банско отново да бъда сред първите, коментира Рийш.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна