Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Удинезе", "Наполи" и "Лацио" продължават битката за зона "Шампионска лига" в Италия

Дори и тези прийоми на Камбиасо от "Интер" не помогнаха на тима му да избегне поражението от "Наполи" с 0:1
Снимка: БГНЕС

 

Отборите на "Удинезе", "Лацио" и "Наполи" продължават битката за зона "Шампионска лига", след като постигнаха победи в късните мачове на 25-ия кръг в италианската Серия А. "Удинезе" и "Лацио" делят 3-та позиция, даваща право на участие в квалификациите на Шампионска лига с по 45 точки, докато "Наполи" е пети с 40.

"Удинезе" се наложи над "Болоня" с 3:1 като гост след попадения на Антонио Ди Натале от дузпа, Душан Баста и Антонио Флорес, а за домакините точен беше Панайотис Коне. Попадението на Ди Натале е негово 18-то за сезона, с което продължава да води при голмайсторите в Серия А.

"Лацио" измъкна минимална победа с 1:0 над "Фиорентина" с гол на германския ветеран Мирослав Клозе в 36-та минута.

В Неапол на стадион "Сан Паоло" "Наполи" завърши по отличен начин една паметна седмица след победа с 1:0 над "Интер". Във вторник неаполитанците записаха победа с 3:1 над "Челси" в Шампионска лига, а сега затвърдиха отличната си форма с успех и над "Интер". В герой за "Наполи" отново се превърна Есекиел Лавеци, който отбеляза единствения гол в 59-та минута. "Наполи" удържа минималния аванс, макар че игра с човек по-малко в последните 11 минути след червен картон на Салваторе Ароника. Поражението за "Интер" е 5-то поредно и общо 7-мо в последните 8 мача във всички турнири.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени