Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите пробват нови тактически варианти в контролата с отбора на Унгария

Снимка: БГНЕС

Националният ни футболен отбор ще заложи на три тактически варианта в следващите си мачове или по времето, когато начело е новия селекционер Любослав Пенев. Това заяви самият Пенев днес преди заминаването на отбора за Виена, откъдето групата пътува за унгарския град Дьор. Там представителният ни тим ще играе контрола със състава на Унгария.

Тактиката на националния отбор вече е променена. Свели сме я до три различни тактически постройки и ще се определя в зависимост от футболистите, с които разполагаме и в по-малка степен от съперника, обясни още Любо Пенев.

Въпросните три тактически постройки са били тренирани и в дните на лагера в Правец, стана ясно още. Именно за да има пълна възможност да се опитват такива варианти, а също така и да се види нивото, са били взети и няколко играча от клубове от "А" група, както и младежки национали.

16 души тръгнаха днес от София заедно с Пенев и с водача на делегацията - вицепрезидента на БФС Михаил Касабов. Общо групата включва 22-ма души, а според регламента за приятелските срещи могат да бъдат използвани не повече от 17 души. Още шест футболисти ще се присъединят направо в хотела в Дьор.

Президентът на БФС Борислав Михайлов остава в София в следващите два дни и ще пътува за унгарския град в деня на мача - сряда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени