Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Стоянов учредява нова партия на 25 март

Снимка: БГНЕС
Евродепутатът Димитър Стоянов ще учреди нова партия на 25 март. Това решение е взето от мен и колеги, които напуснаха по-рано групата на партия "Атака", тъй като в продължение на вече близо половин година след изборите с нас се свързаха много хора, от цялата страна, които са разочаровани от това, което се случи с "Атака" на местните избори и тези хора поискаха от нас да продължим патриотичната идея и да учредим нова партия. Това каза евродепутатът Димитър Стоянов в предаването "Нещо повече".

В новата партия ще се включат Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров, както и голяма част от общинските съветници, които са спечелили последните избори, обясни Стоянов.

Евродепутатът заяви, че все още е рано да се коментира дали новата партия ще се бори за място в Народното събрание. Това, което искаме да базираме като основна идея е, че поради икономическата криза в момента възможностите за развитие са сравнително ограничени. Ние смятаме, че шансът за България е да постави по-остро въпроса пред Европа за това, което трябва да получим, защото ние спазихме ангажиментите си за присъединяването. Разбира се ние също имаме вина затова, че европейските средства не се усвояват достатъчно добре и смятаме да базираме примера си върху Ирландия, която след присъединяването си към ЕС от най- бедната страна в Европа се превърна в пета по богатство в света, коментира Стоянов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени