Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов напусна "Левски", Тонев преговаря със Станимир Стоилов

Николай Костов напусна "Левски" след загубата от "Миньор" с 0:1
Снимка: Интернет

 

Николай Костов напусна поста на старши треньор в "Левски", съобщи официалният уебсайт на клуба. Причината е незадоволителната игра на отбора, довела до загуба с 0:1 срещу "Миньор" Перник в неделя.

"Отборът на "Левски" не се представя според очакванията ми и резултатите, които постигна тимът не отговарят на предварителните ми желания, когато поемах отбора. Поради това, взех решение да напусна поста старши треньор. Благодаря на клуба за подкрепата, която ми оказа, на феновете, че поддържаха отбора по време на престоя ми на "Герена", както и на футболистите за старанието и желанието да се изгради силен "Левски". Пожелавам на Георги Иванов и Иво Тонев добро бъдеще с отбора и успех в борбата за шампионската титла.", заяви Костов за официалния сайт на клуба. Николай Костов беше представен като треньор на "Левски" на 4 ноември, 2011 година. Тогава той подписа договор за 7 месеца.

В същото време Председателят на Управителния съвет на "сините" Иво Тонев се срещна с бившия наставник на отбора Станимир Стоилов. Стоилов води "сините" в периода 2004-2008 година, като под негово ръководство отборът игра на 1/4 финал в турнира за купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига. Стоилов е основен фаворит за заместник на Костов, макар че Тонев ще разгледа още две кандидатури на български треньори - Илиян Илиев и Димитър Димитров. Очаква се от ръководството на "Левски" да обявят името на новия наставник утре.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна