Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И "Лудогорец" победи безидейния "Левски" в мач с 3 червени картона

Футболистите на "Лудогорец" победиха като гост състава на "Левски" с 1:0 и пратиха "сините" на 5-то място в класирането
Снимка: Иван Бъчваров за sportal.bg

 

Отборът на "Лудогорец" победи с 1:0 като гост състава на "Левски" и нанесе 3-то поредно поражение на "сините", които още повече се отдалечиха от титлата. От своя страна тимът от Разград взе победата след серия от 3 поредни загуби. Единствения гол на стадион "Георги Аспарухов" пред близо 10 000 зрители вкара Иван Стоянов в 37-та минута. В двубоя имаше много емоции и 3 червени картона - 2 за домакините на Орлин Старокин и Христо Йовов, и на Урош Голубович от гостите.

В 19-та минута зрителите на стадиона станаха на крака и аплодираха капитана на националния отбор Стилиян Петров. Агитката на "сините" скандира продължително "Стилиян Петров" и "Стенли", а в сектора бе развято и голямо знаме с името и номера на Петров - 19. Феновете на гостите пък с телата си изписаха №19, а отгоре и отдолу имаше надпис "Капитане, не се предавай, ние сме с теб".

През първото полувреме най-чистото положение за "Левски" за пореден път изпусна Христо Йовов, който останал очи в очи с Урош Голубович, си поведе дълго топката. Минути по-късно Тони Калво отправи силен удар, който мина на сантиметри от горната греда на Голубович. При поредната си контраатака и грешка в отбраната на "сините" гостите стигнаха до гол - Мирослав Иванов изведе отлично Иван Стоянов, който спокойно прати топката зад Пламен Илиев. 3 минути по-късно стражът на домакините извади опасен удар на Михаил Александров, останал сам срещу него.

Домакините натиснаха противника и се опитаха да изравнят, но така и не стигнаха да завършващ удар чак до 85-та минута, когато Жуниньо стреля силно под гредата, но Голубович изби. При поредната контраатака Старокин фаулира откъсващия се Иван Стоянов на границата на наказателното поле и логично бе изгонен. В края на двубоя имаше още две разбърквания пред вратата на гостите, като при едно от тях се стигна до масово сбиване, в което Голубович и Йовов бяха изгонени, а на вратата застана Бакалов, тъй като Ивайло Петев бе извършил всичките си смени.

Скандиранията от трибуните за оставка на Георги Иванов и назначаването на Станимир Стоилов започнаха 10 минути преди края на срещата, а освиркванията след последния съдийски сигнал продължиха повече от половин час.

След 3-та поредна загуба в шампионата и общо 7-ма от началото на сезона "Левски" е едва на 5-та позиция с 45 точки. С 2 повече са отборите на "Черноморец" Бургас и "Литекс", с 3 повече - "Лудогорец", а с 9 повече от "сините" е отборът на ЦСКА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени