Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" отказа "Манчестър Сити" от титлата

Балотели се опита да счупи крака на Сонг от "Арсенал" при загубата на "гражданите" от "артилеристите" с 0:1
Снимка: Архив

 

"Арсенал" взе много важна победа с 1:0 срещу "Манчестър Сити" като домакин на "Емирейтс" и отказа "гражданите" от титлата този сезон. Единствения гол в мача вкара Микел Артета 3 минути преди края, след като се разписа със силен удар извън наказателното поле. Така разликата в точките в челото на класирането между "Манчестър Юнайтед" и "Манчестър Сити" стана 8 точки 6 кръга преди края на надпреварата.

Възпитаниците на Арсен Венгер доминираха през първите 15 минути, като създадоха няколко отлични положения за гол, но без да успеят да ги реализират. "Манчестър Сити" успя да поизравни играта, но не успя да създаде положение за гол. "Артилеристите" удариха и 4 греди по време на мача, като логичното се случи 3 минути преди края - Артета получи шанс да шутира пред дъгата на наказателното поле и с плътен удар не остави шансове на Джо Харт.

Реферът спести директен червен картон на Марио Балотели още в 20-та минута, който се опита да счупи крака на Алекс Сонг. Все пак италианецът бе изгонен минута преди края, след като получи втори жълт картон.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!