Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" разгроми "Норич" с 6:1 като гост и се доближи на 2 точки до "Манчестър Юнайтед"

Снимка: ЕРА

"Манчестър Сити" разгроми като гост "Норич" с 6:1 и се доближи само на две точки до лидера във Висшата английска лига "Манчестър Юнайтед". С хеттрик за "небесносините" се отличи аржентинецът Карлос Тевес, а два гола добави неговият сънародник Серхио Агуеро.

Трите гола на Тевес помогнаха на "гражданите" да скъсят разликата до върха и да върнат огромното напрежение върху шампиона "Манчестър Юнайтед", който в неделя е домакин на "Астън Вила". В началото на второто полувреме "Манчестър Сити" водеше с 2:1 и бе поставен на напрежение заради гола на Андрю Шърман от "канарчетата". След това обаче Тевес се разписа за 3:1 в 73-ата минута и върна спокойствието в тима на гостите. Агуеро добави четвъртото попадение две минути по-късно, а Карлос Тевес оформи хеттрика си десет минути преди последния съдийски сигнал. В добавеното време на срещата английският национал Адам Джонсън фиксира крайното 6:1 в полза на "Манчестър Сити".

"Небесносините" имат актив от 77 точки, докато водачът в класирането "Манчестър Юнайтед" е със 79 преди утрешния си мач.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна